Лайфхак наших бабусь: як за допомогою солі продовжити "життя" сковороди
Чудодійний спосіб допоможе "реанімувати" сковороду, до якої пристає їжа

Що потрібно зробити, щоб їжа не прилипала до сковороди/Фото: Unsplash
Часто господині стикаються із проблемою, коли їжа починає прилипати до сковороди під час смаження. Однак не варто засмучуватись і викидати сковороду, цю проблему можна вирішити за допомогою звичайної солі.
Деталі
Цим способом користувалися наші бабусі, а можливо, і навіть їх бабусі. Щоб їжа не приставала до сковороди, її потрібно прожарити сіллю. Розповідаємо, як це зробити.
Спочатку сковороду потрібно знежирити. Помийте посуд миючим засобом та м'якою губкою, а потім протріть серветкою.
Тепер можна розпочинати прожарювання сковороди: поставте її на плиту та розігрійте. Після того, як сковорода розігрілася, на гарячу поверхню покладіть кілька ложок солі, вона повинна повністю покрити всю поверхню сковороди. Зменште вогонь і періодично перемішуйте сіль на сковороді, поки вона не стане жовтою.
Потім протріть сковороду паперовим рушником і змастіть її олією, не забуваючи про боки. Знову добре прогрійте сковороду і ще раз витріть паперовими рушниками олію. Тепер вона повністю готова до експлуатації!
Рано чи пізно, будь-якій господині доводиться вибирати новий посуд для приготування їжі. Розповідаємо, як вибрати сковороду, щоб вона і служила довго, і виявилася універсальним помічником на кухні? Якому матеріалу краще віддати перевагу і якою має бути ручка.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!